HF på 2 år

Ny elev1
Vi har fået nyt navn
Gentofte Studenterkursus har pr. 1/10-21 skiftet navn til Gentofte Gymnasium.
Nyt1
Droppet ud af gymnasiet?
Hos os kan du færdiggøre din STX på ét eller to år. Du kan få studenterhuen samme år som dine venner og blive klar til din drømmeuddannelse. OBS: Vi optager elever løbende.
Tag testen her
Kontakt1
Kontakt
Du kan ringe til os på Tlf: 39 45 27 20, eller skrive til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kontaktinformation

På Gentofte Gymnasium vil vi gøre alt for at du får en god HF-uddannelse, så du kan komme videre og få dit yndlingsjob.

Hvordan gør vi det?

Gentofte Gymnasium er en lille skole med ca. 270 elever, derfor foregår din læring i mindre klasser, hvor du altid bliver set og hørt, og der er altid plads til forskellighed og respekt for hinanden. Det er grundværdier, vi sætter højt. En HF-uddannelse på Gentofte Gymnasium er derfor dit sikre valg for god læring og et trygt studiemiljø!

Hør mere om hverdagen på Gentofte Gymnasium fra eleverne selv.

HF klæder dig på til en mellemlang uddannelse som f.eks. fysioterapeut, sygeplejerske, pædagog, lærer eller radiograf. Hvis du udover de to år også tager den udvidede HF på et halvt år, kan du også søge ind på en lang videregående uddannelse som f.eks. universitetet.

Ansøg om studiestart september 2021 (Få pladser tilbage)

Vi tilbyder tre spændende fagpakker: Samfundsfag B og mediefag C, Biologi B og psykologi C samt Geografi B og Samfundsfag B (HF Klima).

Fagpakken Biologi B og psykologi C

I fagpakken med biologi B og psykologi C arbejder vi tværfagligt med oplagte emner som stress, depression, sundhed, udviklings- og evolutionspsykologi.  

Biologi hjælper dig til at få en dybere forståelse for mennesket. Derfor skal du bl.a. have styr på hormoners påvirkning af kroppen. Og på hvordan kroppens stofskifte og nervesystem virker.

I faget psykologi bliver du klogere på, hvorfor mennesker tænker og opfører sig, som de gør. Du lærer at forstå mennesker og også dig selv. Både psykologisk, biologisk og som individer i et større samfund. Du undersøger, hvordan arv, miljø og kultur påvirker menneskers adfærd, personlighed og identitet. Du arbejder f.eks. med udviklingspsykologi, og hvordan mennesket påvirkes af andre.

Fagpakken Samfundsfag B og mediefag C

I fagpakken med samfundsfag B og mediefag C kommer du til at beskæftige dig med aktuelle problemstillinger i verden og syn på samfundet.

I samfundsfag skal du undersøge hvilke politiske og sociologiske konsekvenser, de valgte problemstillinger kan have for både det enkelte menneske, større grupper af mennesker og samfundet som helhed. 

I mediefag ser du bl.a. på, hvordan verden og dens problemstillinger fremstilles gennem film og tv, og på hvordan medierne er med til at forme vores holdninger og opfattelser af verden. Desuden skal du selv være med til at lave film.

Har du flere spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte en studievejleder.

Med de to ovenstående fagpakker kommer du i løbet af de to år til at have følgende fag:

Billedet viser opbygningen af den 2-årige HF, med angivelse af hvilke fag du skal følge på henholdsvis 1. og 2. år, for uddybelse kontakt skolen

 

 

 

	

Spørgsmål og svar

Hvorfor tage en HF på 2 år på Gentofte Studenterkursus?
Gentofte Studenterkursus er en lille skole med ca. 270 elever. Du bliver derfor både set og hørt, og du tager din HF-eksamen i et trygt miljø.
Hvor meget koster det at gå på Gentofte Studenterkursus?
Skolen er en privatskole og opkræver skolepenge. Skolepengene reguleres efter pristallet. De månedlige skolepenge er afhængige af din SU.
I skoleåret 2021-2022:
SU pr mdr: HF (2 år)
Mere end 1600 kr. 445 kr.
Mindre end 1600 kr. 775 kr.
Hvordan søger jeg?
Du kan blive optaget på HF, hvis du har en 9. eller 10. klasse grundskoleeksamen. Normalt skal du inden optagelsen til en samtale med en studievejleder. Læs mere om tilmelding.
19,7 år
Er alderen på den gennemsnitlige elev
50/50
Vi er nogenlunde lige mange drenge og piger.
25
Elever i den gennemsnitlige klasse

Interesseret?

Tak for din henvendelse

Du vil blive ringet op snarest.

Noget gik galt. Prøv venligst igen.