HF på 3 år

Ny elev1
Søger du om optagelse på Gentofte Gymnasium?
Du kan klikke og læse mere herunder
Læs mere her
Nyt1
Droppet ud af gymnasiet?
Hos os kan du færdiggøre din STX på ét eller to år. Du kan få studenterhuen samme år som dine venner og blive klar til din drømmeuddannelse. OBS: Vi optager elever løbende.
Tag testen her
Kontakt1
Kontakt
Du kan ringe til os på Tlf: 39 45 27 20, eller skrive til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kontaktinformation

På Gentofte Gymnasium har vi et ganske særligt tilbud til dig, som har brug for at have tre år til at tage en HF-uddannelse. Du får færre lektier hjemme, fordi der alle tre år er indlagt lektiemoduler, hvor du får hjælp af en lærer til at strukturere dine skriftlige opgaver, så du nemmere kan overskue dit arbejde hjemme.

For mange, der søger HF på 3 år, vil det være en hjælp at have en mentor. Ved optagelsen kan du tale med studievejlederen om dine muligheder, og de hjælper dig med ansøgning om SPS-midler til mentor. Gentofte Gymnasium bruger firmaet "Ud i livet" som leverandør af mentorhjælp.

Det skal understreges, at HF på 3 år er en helt almindelig HF. Det betyder, at du skal kunne gennemføre forløbet i kraft af den ekstra tid, lidt færre elever i klassen, skrivemodulerne og evt. mentorstøtte. Der foregår ikke specialundervisning. Hvis du er ordblind får du dog mulighed for at deltage i ekstra undervisning for ordblinde.

Det sidste år på uddannelsen skal du vælge en såkaldt fagpakke, som toner undervisningen fremover. Vi har to spændende fagpakker: Samfundsfag-B og mediefag-c samt Biologi-B og psykologi-c

Hør mere om hverdagen på Gentofte Gymnasium fra eleverne selv.


Tilmeld dig virtuel orienteringsaften her

Ansøg om studiestart - August 2022  

 

 

Fagpakken Biologi B og psykologi c

I fagpakken med biologi B og psykologi c arbejder vi tværfagligt med oplagte emner som stress, depression, sundhed, udviklings- og evolutionspsykologi.  

I faget psykologi bliver du klogere på, hvorfor mennesker tænker og opfører sig, som de gør. Du lærer at forstå mennesker og også dig selv. Både psykologisk, biologisk og som individer i et samfund. Du undersøger, hvordan arv, miljø og kultur påvirker menneskers adfærd, personlighed og identitet. Du arbejder f.eks. med udviklingspsykologi, og hvordan mennesket påvirkes af andre.

Biologi  hjælper dig til at få en dybere forståelse for mennesket. Derfor skal du bl.a. have styr på hormoners påvirkning af kroppen. Og på hvordan kroppens stofskifte og nervesystem virker.

Fagpakken Samfundsfag B og mediefag c

I fagpakken med samfundsfag og mediefag kommer du til at beskæftige dig med aktuelle problemstillinger i verden og syn på samfundet.

I mediefag ser du bl.a. på hvordan verden og dens problemstillinger fremstilles gennem film og tv og på hvordan medierne er med til at forme vores holdninger og opfattelser af verden. Desuden skal du selv være med til at lave film.

I samfundsfag skal du undersøge hvilke politiske og sociologiske konsekvenser de valgte problemstillinger kan have for både det enkelte menneske, større grupper af mennesker og samfundet som helhed.

I løbet af de tre år vil der være indlagt korte praktikforløb eller projektperioder, som skal knyttes til bestemte fag, og som skal hjælpe dig med afklaring i forhold til fremtidig uddannelse. 

 

På Gentofte Gymnasium gør vi, hvad vi kan for at hjælpe dig med at gennemføre din uddannelse og tage en rigtig god eksamen. Du får således tilknyttet en klassevejleder og får adgang til lektiecafé hver uge.

Efter afsluttet eksamen har du mulighed for at tage et ekstra halvår, det såkaldte supplerende overbygningsforløb, som giver direkte adgang til de lange videregående uddannelser f.eks. på universitetet.

Da HF på 3 år kører efter enkeltfagsordningen, er det et krav, at det skal være mindst et år siden, du har forladt folkeskolens 9. eller 10. klasse. Du skal også kunne dokumentere en diagnose eller funktionsnedsættelse.

Gentofte Gymnasium er et lille gymnasium med ca. 270 elever, derfor foregår din læring i små klasser, hvor du altid bliver set og hørt, og der er altid plads til forskellighed og respekt for hinanden. Det er grundværdier, vi sætter højt.

En HF-uddannelse på Gentofte Gymnasium er derfor dit sikre valg for god læring og et trygt studiemiljø!

Har du flere spørgsmål eller andet, er du velkommen til at snakke med en studievejleder.

I løbet af de tre år kommer du til at have følgende fag:

Billedet viser opbygningen af den 3-årige HF, med angivelse af hvilke fag du skal følge på henholdsvis 1. 2. og 3. år. For uddybelse kontakt skolen.

	

Spørgsmål og svar

Hvorfor tage en HF på 3 år?
Du kan tage en 3-årig HF, hvis du har brug for længere tid end de 2 år. Det kræver dokumentation for ordblindhed, en diagnose eller anden funktionsnedsættelse.
Hvor meget koster det at gå på Gentofte Studenterkursus?
Skolen er en privatskole og opkræver skolepenge. Skolepengene reguleres efter pristallet. De månedlige skolepenge er afhængige af din SU.
I skoleåret 2021-2022:
SU pr mdr: HF (3 år)
Mere end 1600 kr. 525 kr.
Mindre end 1600 kr. 775 kr.
Hvordan søger jeg?
Inden optagelsen skal du til en samtale med en studievejleder. Læs mere om tilmelding.
19,7 år
Er alderen på den gennemsnitlige elev
50/50
Vi er nogenlunde lige mange drenge og piger.
25
Elever i den gennemsnitlige klasse

Interesseret?

Tak for din henvendelse

Du vil blive ringet op snarest.

Noget gik galt. Prøv venligst igen.