HF på 2 år

Til dig der vil læse HF

Hvorfor vælge HF?

Der er rigtig mange unge i dag, som følger strømmen efter folkeskolen og vælger en STX uden at overveje, hvad de skal bruge den til. Men hvorfor bruge 3 år på en STX, hvis man alligevel ikke skal bruge den? Hvis du drømmer om at blive fysioterapeut, sygeplejerske, pædagog, lærer, social rådgiver, TV-tilrettelægger eller en anden professionsuddannelse, så er HF det perfekte valg for dig. En HF kan du tage på bare 2 år, og dine fag vil være mere hands-on og målrettet dine drømme.

Hvad kan man bruge en HF til?

En HF giver dig adgang til at læse en mellemlang uddannelse som typisk kaldes for en professionasbachelor – men du har altid mulighed for at udvide din HF med bare et ekstra halvt år og få adgang til de lange videregående uddannelser på universitetet.

Hvorfor tage en HF på Gentofte Gymnasium?

På Gentofte Gymnasium tager du din HF som enkeltfag. Det giver dig mest mulig fleksibilitet, så du kan tilrettelægge dine fag, som det passer dig. Vores HF’ere går i faste klasser, tager på studieture og til sociale arrangementer. Det skaber et godt sammenhold og tryghed i klasserne.

Hvem kan vælge en HF på 2 år?

Da HF på 2 år er tilrettelagt efter enkeltfagsordningen, skal det være mindst et år siden, du er blevet færdig med folkeskolen.

“Det bedste ved min klasse er, at der aldrig er nogen dumme spørgsmål. Vi støtter hinanden” - Yasmin 2.T

Det har andre været i tvivl om før dig

Hvad koster det at gå på Gentofte Gymnasium

Gentofte Gymnasium er en selvejende institution med egen uafhængig bestyrelse og skal derfor opkræve skolepenge. Læs mere om skolepenge her.

Vil du vide mere

Book en samtale med en af vores studievejledere, der kan give dig råd og vejledning om optagelsesproceduren, samt dine muligheder for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Bemærk, at du normalt først kan blive optaget hos os, når det er mindst et år siden, at du afsluttede 9. klasse.