STX for unge med ASF

Ny elev1
Søger du om optagelse på Gentofte Gymnasium?
Du kan klikke og læse mere herunder
Læs mere her
Nyt1
Droppet ud af gymnasiet?
Hos os kan du færdiggøre din STX på ét eller to år. Du kan få studenterhuen samme år som dine venner og blive klar til din drømmeuddannelse. OBS: Vi optager elever løbende.
Tag testen her
Kontakt1
Kontakt
Du kan ringe til os på Tlf: 39 45 27 20, eller skrive til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kontaktinformation

Hvis du har en dokumenteret diagnose inden for autismespektret, kan du tage en studentereksamen på 3 år på Gentofte Gymnasium.

Ansøg om studiestart - August 2022  

I august 2017 startede vi en klasse for unge med autismespektrumforstyrrelser (ASF), som tidligere blev kaldt Aspergers syndrom. Vores ASF-klasse har max. 16 elever.

Vi har to naturvidenskabelige studieretninger:

  • Matematik A, Fysik B og Kemi B.
  • Biologi A og Kemi B.

De to studieretninger er i samme klasse og har langt de fleste fag sammen.

Ordningen kører efter bekendtgørelsen for den 2-årige STX, men fordi alle elever i klassen har en diagnose indenfor autismespektret, er forløbet forlænget til tre år. Efter 3 år har du en fuld studentereksamen.

Fordelen ved at tage en studentereksamen på Gentofte Gymnasium er, at det er en mindre skole med et trygt miljø. Der er ikke noget egentligt grundforløb på vores STX, og du ikke skal have idræt. Du starter derfor med det samme på dit studieretningsforløb.

På studieretningen Matematik A, Fysik B og Kemi B har du følgende fag:

Billedet viser opbygningen af STX for unge med ASF, med studieretningen Matematik A, Fysik B og Kemi B, med angivelse af hvilke fag du skal følge på henholdsvis 1. 2. og 3. år. For uddybelse kontakt skolen.

På studieretningen Biologi A og Kemi B har du følgende fag:

Billedet viser opbygningen af STX for unge med ASF, med studieretningen Biologi A og Kemi B, med angivelse af hvilke fag du skal følge på henholdsvis 1. 2. og 3. år. For uddybelse kontakt skolen.

 

For at blive optaget på Gentofte Gymnasium skal det være mindst ét år siden, at du har gået i 9. klasse. Hvis du går i 10. klasse eller på efterskole, bør du søge gennem optagelse.dk. Bemærk, at hvis man søger gennem optagelse.dk, skal man vælge studieretningen MAA-KeB-FyB eller BIA-KeB og skrive i kommentarfeltet, at det er ASF-klassen, man søger.  

Alle andre søger direkte til Gentofte Gymnasium på vores hjemmeside under Tilmelding.

Uanset om du søger via optagelse.dk eller hjemmesiden, skal der søges senest 1. marts, og hvis du vurderes egnet, og der er plads, vil du blive indkaldt til en ansøgningssamtale. Vi forventer at kunne give svar til alle sidst i marts. Der kan komme ledige pladser, så kontakt studievejlederen, hvis du vil søge efter 1. marts.

Se håndbog om skolen her.

Brobygningsforløb

Der afholdes 2 brobygningsforløb i skoleåret 2021/2022. Se datoer for vores brobygningsforløb 2021/2022 her.

Du kan også møde os til infoeftermiddagen for ASF-klassen i januar 2022. Dato offentliggøres snares.

 

	

Interesseret?

Tak for din henvendelse

Du vil blive ringet op snarest.

Noget gik galt. Prøv venligst igen.