STX-Business

Ny elev1
Søger du om optagelse på Gentofte Gymnasium?
Du kan klikke og læse mere herunder
Læs mere her
Nyt1
Droppet ud af gymnasiet?
Hos os kan du færdiggøre din STX på ét eller to år. Du kan få studenterhuen samme år som dine venner og blive klar til din drømmeuddannelse. OBS: Vi optager elever løbende.
Tag testen her
Kontakt1
Kontakt
Du kan ringe til os på Tlf: 39 45 27 20, eller skrive til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kontaktinformation

STX-Business (En fuld STX på 2 år kombineret med business-fag)

For dig, der vil kombinere en STX med HHX-fag, så dine kvalifikationer og muligheder for at læse videre bliver større. Studieretningen er Engelsk A og Samfundsfag A, som kombineres med erhvervsøkonomi og markedskommunikation. Du skal derudover vælge mellem Innovation C og Erhvervsjura C. Begge år er der Business-timer, hvor du får et nyt perspektiv på erhvervslivet og møder folk med erfaring derfra. 

Du får det bedste af flere verdener: 
- En rigtig STX på et målrettet 2-årigt forløb
- Den røde hue, samme faglighed, kompetencer og muligheder som en 3-årig STX
- HHX-fag og Business-timer kombineret med STX studieretningen: Engelsk A & Samfundsfag A
- Et trygt og hyggeligt studiemiljø med færre elever pr. klasse
- En SU-berettiget uddannelse

 

Tilmeld dig orienteringsaften januar 2022  

Ansøg om studiestart - August 2022  

 

 

Mere om STX-Business på Gentofte Gymnasium

Du får den bedste af to verdener: En rigtig STX med engelsk og samfundsfag i studieretningen. Samtidig får du fag som erhvervsøkonomi, markedskommunikation samt enten innovation eller erhvervsjura.

Hver anden uge er der Business-timer, hvor du vil møde folk fra erhvervslivet, iværksættere eller andre med viden om Business-verdenen. Business-timerne er inddelt i temaer som Human Ressources, Internationalt arbejde, Iværksætteri og Grøn omstilling. I de forskellige forløb får du virkeligheden ind i klasselokalet, du får indblik i coaching, hører om arbejdsrelateret stress, lærer at skrive en god, kvalificeret ansøgning, kommer på virksomhedsbesøg og meget, meget mere.

Hør mere om hverdagen på Gentofte Gymnasium i video-interviews fra eleverne selv.

Med en STX-Business får du en stærk baggrund i samfundsforhold og business med muligheder for at udvikle dit engelsk skriftligt og mundtligt

STX-Business giver dig adgang til langt de fleste uddannelser på CBS. Men du kan stadig vælge en helt anden vej, for du har også en helt almindelig STX.

Afsætning og markedskommunikation er obligatoriske fag, mens du skal vælge mellem enten erhvervsjura eller innovation som valgfag

 

Hvordan kan det hele lade sig gøre på kun to år?

2-årig STX er en mulighed, der har eksisteret i mange år. Det kan lade sig gøre, fordi du har lidt færre fag end i det almindelige gymnasium. Det er et målrettet forløb med adgang til de samme videregående uddannelser som en 3-årig STX eller HHX. Der skal være gået et år efter 9.klasse, før du kan blive optaget på en 2-årig STX.

Du kan se vores andre studieretninger her.

Har du flere spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte en studievejleder.

I løbet af de to år kommer du til at have følgende fag:

 

Billedet viser opbygningen af STX-Business, med angivelse af hvilke fag du skal følge på henholdsvis 1. og 2. år. For uddybelse kontakt skolen

 

Ansøg om studiestart - August 2022  

 

	

Spørgsmål og svar

Hvilken farve får huen?
Du får en rød hue, fordi STX-Business, som navnet siger, er en STX-pakke.
Hvad kan en STX-Business bruges til?
STX-Business er en god løsning for dig, der enten har en iværksætter i maven eller satser på en karriere inden for Business. Hvis du alligevel finder ud af, at du vil tage en uddannelse, som ikke har med Business at gøre, har du STX med Engelsk A og Samfundsfag A i studieretningen.
Hvor meget koster det at gå på Gentofte Studenterkursus?
Skolen er en privatskole og opkræver skolepenge. Skolepengene reguleres efter pristallet.
De månedlige skolepenge er afhængige af din SU.
I skoleåret 2021-2022:
SU pr mdr: STX(2 år)
Mere end 1600 kr. 530 kr.
Mindre end 1600 kr. 950 kr.

Interesseret?

Tak for din henvendelse

Du vil blive ringet op snarest.

Noget gik galt. Prøv venligst igen.