Vores hverdag
På Gentofte Gymnasium kan du tage nogle lidt andre uddannelser end på andre gymnasier. Derfor kommer en stor del af eleverne inde fra byen eller andre områder, fordi skolen passer til deres liv.
Rigtig mange af vores elever har gået i gymnasiet før, taget 10.klasse, arbejdet eller rejst.
På Gentofte Gymnasium er der plads til alle. Vi lægger vægt på stor rummelighed, og du vil lære en masse nye mennesker at kende.
Klasserne på Gentofte Gymnasium er mindre end på andre gymnasier – tilgengæld er sammenholdet stort.
Da mange af vores elever er fælles om at have taget en lidt anden vej gennem ungdomsuddannelserne, finder de ofte et stærkt fællesskab, når de starter her.
I løbet af et skoleår har vi flere fællesarrangementer. Det kan være forfatteroplæg i forbindelse med vores læseuge eller andre eksterne besøg. Sidst havde vi besøg af den amerikanske ambassadør.
På Gentofte Gymnasium gør vi noget ekstra for at skabe et trygt fagligt miljø, hvor der er plads til at alle bliver set og hørt.
Vi er et privat gymnasium, som gør at vores klasser oftest er lidt mindre end på de store gymnasier, og det giver mere tid og opmærksomhed til den enkelte elev.
Der er gode muligheder for at blive tilknyttet en klassevejleder, få lektiehjælp og søge om en personlig mentor.
På Gentofte Gymnasium holder vi sociale arrangementer og fester, hvor vi går op i at der er plads til alle, uanset om du drikker alkohol eller ej.
De store high lights er introfesten, café-aftenerne, gallafesten og vores aktivitetsdag, hvor klasserne rystes sammen på tværs af årgange.
Vi har også frivillig keramik, brætspilsaftener og litteraturklub, hvor du kan møde nye venner fra de andre klasser.
Vil du gerne være med til at tage ansvar for det der sker på skolen? Så er elevrådet måske noget for dig.
Elevrådet er med til at komme med ideer til hvordan vi gør skolen bedre, og sørge for at alle synes, det er rart at gå her.
De sidste par år har elevrådet blandt andet væres ansvarlige for vores intro-arrangementer, så alle får en god start på skolen.
Du kan forvente, at der bliver lyttet til dine ønsker og meninger – og du kan være med til at gøre en forskel for andre.
Elevrådsformanden er elevernes repræsentant ved bestyrelsesmøderne.
Det er en vigtig del af din ungdomsuddannelse at du som elev også kommer ”ud af huset”.
Derfor arrangerer skolen ofte biograf- og teaterture, byvandringer, museumsbesøg, og foredrag som en del af undervisningen.
Vi besøger også andre uddannelsesinstitutioner, f.eks. DTU, så du får mulighed for at få en ide om, hvad man laver på de forskellige videregående uddannelser.
Når vi arrangerer ture som en obligatorisk del af undervisningen betaler skolen selvfølgelig entreer o.l..
Alle klasser på skolen kommer på en studierejse på 2. året.
Tidligere har vi arrangeret studierejser til bl.a. Dublin, Malta eller Barcelona.
Studierejsen er en god mulighed for at udvide din horisont og få nye perspektiver på det, du har lært – og så er det selvfølgelig også en god mulighed for at have det sjovt sammen med din klasse.
Vil du vide mere
Book en samtale med en af vores studievejledere, der kan give dig råd og vejledning om optagelsesproceduren, samt dine muligheder for at komme ind på drømmeuddannelsen.
Bemærk, at du normalt først kan blive optaget hos os, når det er mindst et år siden, at du afsluttede 9. klasse.
HF på 3 år: Bemærk, at det mindst skal være et år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse.