HF på 3 år

Til dig der har brug for støtte

Hvem vælger en HF på 3 år?

Denne uddannelse er til dig, der har en diagnose eller en funktionsnedsættelse. Skoledagene er kortere og du har færre lektier hjemme, da dine lærere hjælper dig med at strukturere dine skriftlige opgaver. Du kan søge om at få en personlig mentor, som arbejder tæt sammen med din klasselærer. Uddannelsen giver dig mere luft til at komme trygt igennem, så du kan finde overskud til fx et fritidsjob eller til at være social efter skole.

 

Hvorfor tage uddannelsen på Gentofte Gymnasium?

Vores 3-årige HF klasser er ikke specialklasser, og du vil få den samme undervisning som på en helt almindelig HF, bare med ekstra støtte og fokus på at hjælpe dig godt igennem. Du vil gå i en fast klasse gennem alle tre år, tage på studieture og deltage i arrangementer ligesom på andre almindelige gymnasier. Derfor har vores 3-årige HF klasser ofte et stærkt fællesskab og står sammen om at hylde forskellighed.
Hvis du er ordblind, kan du dog deltage i ekstra undervisning for ordblinde.

 

Hvad kan du bruge en HF på 3 år til?

HF3 åbner dine døre til alle videregående uddannelser.

Med HF3 kan du få adgang til:

  • Korte videregående uddannelser, fx Erhvervsakademi
  • Mellemlange videregående uddannelser, fx Professionsbachelor
  • Lange videregående uddannelser, fx Bachelor- og kandidat
    Vil du læse videre på de lange videregående uddannelser, skal du supplere med to ekstra fag. Du har mulighed for at tage de to ekstra fag ved at tage et supplerende overbygningsforløb (SOF).

En HF på 3 år giver dig altså præcis de samme muligheder som en almindelig HF.

Hvem kan vælge en HF på 3 år?

Da HF på 3 år er tilrettelagt efter enkeltfagsordningen, skal det være mindst et år siden, du er blevet færdig med folkeskolen.

Vil du vide mere

Book en samtale med en af vores studievejledere, der kan give dig råd og vejledning om optagelsesproceduren, samt dine muligheder for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Bemærk, at du normalt først kan blive optaget hos os, når det er mindst et år siden, at du afsluttede 9. klasse.

HF på 3 år: Bemærk, at det mindst skal være et år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse.