Elev 2. årig STX
Elev 2. årig STX

Hør Martha fortælle, hvorfor hun valgte Gentofte Gymnasium efter at være droppet ud

Er du tidligere droppet ud af gymnasiet?

Der kan være mange grunde til at være droppet ud af gymnasiet. Måske er du startet på et forkert tidspunkt, eller måske er der sket noget i dit liv, der har gjort det for svært for dig at fortsætte?

Uanset hvad dine grunde er for at være droppet ud, er det ikke for sent at færdiggøre din STX.

Bliv-færdig-pakken er en mulighed for dig, der gerne vil gøre din STX færdig på et år. Du vil møde andre unge, der er i samme situation som dig, og du vil kunne stå sammen med dem med den røde hue til næste sommer. Vælger du Bliv-færdig-pakken vil du enten komme til at gå sammen med de elever, der allerede er startet her, eller du vil blive sat sammen med andre i en særlig Bliv-færdig-klasse.

Der er mulighed for at overføre merit fra din tidligere ungdomsuddannelse. Du starter altså ikke forfra, men følger undervisningen i de fag, du mangler. Selvom du ikke starter forfra, vil Bliv-færdig-pakken på Gentofte Gymnasium komme til at føles som en frisk start.

Færdiggør din STX på et eller to år

På Gentofte Gymnasium kan du få din studentereksamen på maks to år. En STX på to år er adgangsgivende på præcis samme vilkår som den traditionelle STX, og du kan vælge mellem både samfundsfaglige- og naturvidenskabelige studieretninger. Har du allerede afsluttet 2.g, kan du sandsynligvis få din hue på kun et enkelt år.

Vil du vide mere

Book en samtale med en af vores studievejledere, der kan give dig råd og vejledning om optagelsesproceduren, samt dine muligheder for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Bemærk, at du normalt først kan blive optaget hos os, når det er mindst et år siden, at du afsluttede 9. klasse.

HF på 3 år: Bemærk, at det mindst skal være et år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse.